Black Angus Staartstuk
Runderstaartstuk is het smakelijkste stukje rosbief van het rund. Dit overheerlijke vlees is erg makkelijk te combineren met allerlei gerechten en is gemakkelijk te bereiden. Bij het staartstuk is het een ‘must’ om een laagje vet aan het vlees te hebben, dit houdt het vlees smakelijk.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 – 1,2 kg Black Angus staartstuk
450 ml rode wijn
300 ml runderbouillon
4 sjalotten, fijngesneden
1 doosje bosbessen (ca. 225 gr.)
Een paar takjes verse tijm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120 °C hete lucht. Bestrooi het staartstuk met peper en zout en bak het aan beide kanten kort aan. Leg vervolgens het staartstuk in een ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Gaar het vlees gedurende ongeveer 50 minuten.
Doe de rode wijn, bouillon, sjalotten, tijm en de helft van de bosbessen in een pan en verhit het geheel zachtjes sudderend. Laat de saus indampen tot de helft van het volume. Giet het mengsel door een zeef en bewaar de saus.
Laat het vlees, zodra het gaar is, 5 tot 10 minuten in de oven rusten met de oven uit en de deur op een kier.
Giet het vocht uit de ovenschaal in de pan bij de bosbessensaus en voeg de resterende bosbessen toe. Nog even verder verwarmen op een middelmatig vuur. Serveer de bosbessensaus samen met het in dunne plakken gesneden staartstuk.